PRZEKĄSKI

APPETIZERS / VORSPEISEN

 

1. CARPACCIO Z POLĘDWICY Z JELENINY FERMOWEJ  32,00zł

Cieniutko skrawana polędwica z jelenia serwowana z siekaną cebulką, kaparami, serem typu parmezan oraz pieczywem.

RED DEER CARPACCIO / CARPACCIO VOM HIRSCHLENDE

Thinly sliced venison loin served with chopped onions, cranberry sauce, parmesan cheese and bread.

 

2. SAŁATKA GRECKA  16,00zł

Drobno krojona sałata lodowa z dodatkiem plasterków świeżego ogórka, pomidora, siekaną cebulką, oliwkami i serem fetta, polana sosem vinegre.

GREEK SALAD / GRIECHISCHER SALAT

Thinly sliced ice lettuce with fresh cucumber and tomato rings, chopped onion, feta cheese and vinegret dressing.

 

3. SAŁATKA Z INDYKIEM

wersja L / size L / Größe L 15,00zł

wersja XL / size XL / Größe XL 19,00zł

Drobno krojona sałata z kawałkami świeżego ogórka i pomidora, krążkami soczystej czerwonej cebulki oraz kawałkami grillowanego mięsa z indyka, polana sosem czosnkowym.

SALAD WITH TURKEY BREAST STRIPES / SALAT MIT PUTENBRUST

Green salad with fresh cucumber and tomato rings, red onion and grilled turkey breast meat togehter with garlic dressing.

 

4. SAŁATKA Z DANIELEM

wersja L / size L / Größe L 18,00zł

wersja XL / size XL / Größe XL 24,00zł

Drobno krojona sałata z kawałkami świeżego ogórka i pomidora, krążkami soczystej czerwonej cebulki oraz kawałkami grillowanego mięsa z daniela, polana sosem jogurtowym.

SALAD WITH FALLOW DEER STRIPES / SALAT MIT DAMHIRSCHFLEISCH

Green salad with fresh cucumber and tomato rings, red onion and grilled fallow deer meat togehter with yogurt dressing.

 

5. TATAR Z JELENINY FERMOWEJ  32,00zł

Delikatne, siekane mięso z jelenia, serwowane z siekaną cebulką, kaparami, żółtkiem oraz pieczywem.

FARMED VENISON TARTAR / TATAR VOM ZUCHTHIRSCHFLEISCH

Delicately minced deer meat, served with chopped onion, capers, finely sliced cucumber, egg yolk and bread.

 

6. MOZARELLA Z POMIDORAMI  15,00zł

Pokrojony w plastry ser mozarella z pomidorami i aromatyczną bazylią.

MOZARELLA SLICES WITH TOMATOES / MOZARELLA MIT TOMATEN

Mozarella slices with tomatoes and basil.

 

7. MIĘSO Z DZIKA ZE SŁOIKA 15,00zł

Mięso z dzika, przyprawy (sól, pieprz, papryka, czosnek.)

WILDPIG MEAT FROM THE JAR / WILDSCHWEINFLEISCH IM GLAS

Wildpig meat, spices (salt, pepper, garlic).

 

8. DESKA WĘDLIN

wersja L / size L / Größe L 35,00zł

wersja XL / size XL / Größe XL 50,00zł

Szynka z jelenia i dzika, pasztet z dziczyzny, kiełbasa długo dojrzewająca z dziczyzny.

VENISON SPECIALTIES ON BOARD / VERSCHIEDENE AUFSCHNITTSSORTEN AUF DEM BRETT

Long ripening sausages, pate and ham from the venison.

 

9. ŚLEDŹ W OLEJU z borowikiem 15,00zł

Filet śledziowy z cebulką, polany olejem podawany z dodatkiem marynowanego borowika

HERRING IN OIL / HERING IM ÖL MIT STEINPILZEN

Herring fillet with the small onion poured with oil served with porcini mushrooms..

ZUPY

SOUPS / SUPPEN

 

10. ZUPA GULASZOWA  14,00zł

Pyszna zupa przygotowana z mięsa gulaszowego drobiowego, mocno aromatyzowanego ziołami i warzywami, podawana z pieczywem.

GOULASH SOUP / GULASCHSUPPE

Delicious soup prepared with meat strongly flavored with herbs, vegetables, served with bread.

 

11. WYKWINTNE FLACZKI KARCZMOWE 17,00zł

Jedyne w swoim niepowtarzalnym smaku, przygotowane ze specjalnie wyselekcjonowanej zwierzyny, flaczki z jelenia przygotowane w sekretnej recepturze szefa kuchni, podawane z pieczywem.

EXQUISITELY DEAR TRIPE / AUSGEZEICHNETE KUTTELN VOM HIRSCH

Unique in its taste, prepared from specially selected animals, deer tripe prepared in secret chef's recipe, served with bread.

 

DANIA WEEKENDOWE

ONLY AT WEEKENDS / NUR AM WOCHENENDE

 

12. ROSÓŁ Z DANIELA Z CHRUPIĄCYM PASZTECIKIEM 12,00zł

BROTH FROM THE FALLOW DEER WITH THE CRUNCHY PATE / BRÜHE AUS DAMHIRSCH MIT KNUSPRIGEN PASTETCHEN

 

13. ŻUREK Z BIAŁĄ Z JELENIA 12,00zł

SOUR SOUP WITH SAUSAGE FROM THE FALLOW DEER / SAUERE MEHLSUPPE AUS HIRSCH MIT WEIßWURST

 

 

 

PIEROGI DOMOWE

HOME-MADE DUMPLINGS/ HAUSGEMACHTE TEIGTASCHEN

 

14. PIEROGI Z MIĘSEM 16,00zł

Tradycyjne pierogi polskie, faszerowane mięsem, podawane z cebulką smażoną na smalczyku.

DUMPLINGS WITH MEAT / TEIGTASCHEN MIT FLEISCHFÜLLUNG

Traditional Polish dumplings stuffed with meat, served with lard fried onion.

 

15. PIEROGI Z RUSKIE  16,00zł

Tradycyjne pierogi, nadziewane serem i ziemniakami, podawane ze smażoną cebulką.

„RUSSIAN” DUMPLINGS / TEIGTASCHEN MIT KARTOFFELN- UND KÄSEFÜLLUNG

Traditional Polish dumplings stuffed with cheese and potatoes, served with lard fried onion.

 

 

 

 

 

RYBY

FISH / FISCH

 

16. PIECZONY PSTRĄG
porcja do 400g / Portion bis 400g
27,00zł

powyżej 400g / Portion über 400g 35,00zł

Idealnie wypieczona ryba, faszerowana cebulką, podawana z frytkami, surówką dnia, polana sosem koperkowym.

BAKED TROUT / GEBRATENE FORELLE

Ideally roasted fish, stuffed with finely chopped vegetables, served with baked potatos and dill sauce.

 

17. SOLA W SOSIE Z BIAŁEGO WINA 23,00zł

Smażony filet z soli, podawany w bukiecie duszonych warzyw, z aromatyzowanymi ziołami, ryżem oraz sosem cytrynowo-śmietanowym.

SOLA IN WHITE WINE SAUSE / SEEZUNGE IN WEIßWEINSAUCE

Fried sole fillet, served in a bouquet of stewed vegetables, rice with aromatic herbs and wine sauce.

 

DANIA Z MIĘSA INDYCZEGO

TURKEY DISHES / PUTENGERICHTE

 

18. POLĘDWICZKA Z INDYKA  27,00zł

Delikatne mięso indycze opiekane w piecu, podawane z sosem z zielonego pieprzu z dodatkiem ziemniaków pieczonych lub z wody oraz surówką dnia.

 TURKEY INNERFILLET / PUTENINNENFILET

 Roasted turkey innerfillet in greenpepper sauce with baked or boiled potatoes and salad of the day.

 

 

20. GRILOWANE UDO Z INDYKA 21,00zł

Grilowany sznycel z uda indyczego podawany z pieczonymi ziemniaczkami lub frytkami  do wyboru oraz surówką dnia.

GRILLED TURKEY THIGH /  GERIILLTE PUTENKEULE

Grilled steak from turkey thigh served with baked potatoes or chips and salad of the day.

 

21. GRILOWANY FILET Z INDYKA  27,00zł

Grillowany filet z indyka serwowany z surówką do wyboru, podawany z pieczonymi ziemniakami.

GRILLED TURKEY BREAST /  GERIILLTES PUTENBRUSTFILET

Grilled turkey fillet with tomato, cucumber and onions salad, served with baked potato and salad.

 

22. „KARGULE”  21,00zł

Siekane, smażone mięso z fileta z indyka, przyprawiane na sposób domowy z dodatkiem pora, podawane w zestawie z frytkami i surówką dnia.

„KARGULE”

Chopped, fried turkey fillet, seasoned the home-way with leek, served with chips and salad of the day.

 

23. SZNYCEL Z INDYKA A'LA WIEDEŃSKI  23,00zł

Mięso z fileta indyczego, lekko rozbite, otoczone w mące, jajku i panierce, wysmażone na złocisty kolor, podawane z frytkami i surówką dnia.

TURKEY STEAK IN WIEN STYLE / WIENERSCHNITZEL VON PUTENBRUST

Turkey breast steak covered in egg and flour than gold fried, served with chips and salad of the day.

 

24. ZAWIJANIEC Z INDYKA  28,00zł

Delikatna pierś z indyka z zapiekanymi pieczarkami, z plastrem żółtego sera, zapiekana w delikatnej panierce, serwowana z dodatkiem duszonego bukietu warzyw i pieczonymi ziemniaczkami.

STUFFED TURKEY BREAST / GEFÜLLTES PUTENBRUSTFILET

Gently fried turkey breast stuffed with fried mushrooms or leek and cheese, served with bunch of vegetables and fried potatoes.

 

25. POLĘDWICZKA Z INDYKA W CIEŚCIE FRANCUSKIM  28,00zł

Polędwiczka z indyka zawijana w cieście francuskim z pieczarkami, papryką i marchewką, serwowana z dodatkiem ziemniaków z wody oraz zestawem surówek dnia.

TURKEY INNERFILLET IN PUFF PASTRY / PUTENINNENFILET IN BLÄTTERTEIG

Turkey innerfilet wrapped up in puff pastry together with champignons, paprika and carrot, served with potatoes and salad of the day.

 

26. POLĘDWICZKA Z KURCZAKA W BOCZKU  27,00zł

Zawinięta w wędzonym boczku delikatna polędwiczka z kurczaka w sosie pieprzowym, serwowana z ziemniakami z wody oraz zestawem surówek.

CHICKEN INNERFILET IN SMOKED BACON /  HÄHNCHENINNENFILET IN GERÄUCHTET SCHINKENSPECK

Tender chicken innerfilet wrapped in smoked bacon, served with greenpepper sauce, boiled potatoes and salad of the day.

 

DANIA MIĘSNE Z DZICZYZNY

VENISON DISHES / WILDSPEZIALITÄTEN

 

27. GRILOWANE MIĘSO Z DANIELA  34,00zł

Grilowana sztuka mięsa z daniela podawana z pieczonymi ziemniakami i surówką dnia do wyboru.

GRILLED FALLOW DEAR / GEGRILLTES DAMHIRSCHFLEISCH

Grilled fallow deer meat Server with baked potatoes and salad of the day.

 

28. GULASZ MYŚLIWSKI Z JELENIA 29,00zł

Długo marynowane mięso z łopatki jeleniny fermowej, przygotowane wedle specjalnie dopasowanej receptury, podawane z kaszą gryczaną i surówką do wyboru.

HUNTER'S GOULASH / JAGDGULASCH

Long-marinated venison, prepared according to a specially tailored recipe, served with buckwheat, roasted beets and apples.

 

29. KOTLECIKI MYŚLIWEGO W BOCZKU 25,00zł

Kotleciki przygotowane z mięsa mielonego z łopatki z jeleniny fermowej, podawane na kwaszonej kapuście i  ziemniaku z wody polanym tłuszczykiem.

FARMED VENISON MINCED CUTLETS / FRIKADELLEN VON ZUCHTHIRSCH

Venison cutlets from minced deer meat, served on sour caggabe and potato from water.

 

30. PICCATA Z JELENIA 30,00zł

Plastry mięsa z jellenia obtoczone w cieście naleśnikowym, podawane z dodatkami do wybou. Danie włoskie

DEAR PICCATA / PICCATA VOM HIRSCH

Pasta with gently fried onion and fallow deer meat in bolognese sauce.

 

31. SPAGHETTI 21,00zł

Makaron z podsmażanym na cebulce delikatnym mięsem z daniela, polany sosem bolognese

SPAGHETTI / SPAGHETTI MIT DAMHIRSCHFLEISCH

Pasta with gently fried onion and fallow deer meat in bolognese sauce.

 

32. SZYNKA Z DZIKA W SOSIE WŁASNYM  35,00zł

Szynka z dzika przyrządzana w niskiej temperaturze zgodnie z zasadami kuchni molekularnej, podawana z ziemniaczkami z wody i surówkami dnia.

ROASTED LOIN OF WILD BOAR / WILDSCHWEINBRATEN MIT KÖSTLICHER SOßE

Roasted fallow deer sirloin coated in parma ham served with fungi sauce, potatoes and salad of the day.

 

33. PIECZONE SCHABIKI Z DZIKA W PANIERCE LUB BEZ 35,00zł

Mięso ze schabu dzika pieczone w piecu, podawane z ziemniaczkami z wody, kiszonym ogórkiem i zasmażanymi grzybami leśnymi.

MEAT ROASTED LOIN OF WILD BOAR / GEBRATENE WILDLENDE PANIERT ODER NICHT PANIERT

Roasted wildboar boneless sirloin served with boiled potatoes, pickled cucumber and fried forest fungus.

 

34. BRYZOL Z JELENIA  41,00zł

Delikatnie smażona sztuka mięsa z jeleniny fermowej, podawana wraz ze smażonymi grzybami leśnymi, duszoną cebulką, pieczonymi ziemniaczkami oraz jajem smażonym.

DEER BRISKET / BRISKET VOM HIRSCH

Gently fried finely sliced deer meat, served with fried forest mushrooms, stewed onions, baked potatos and fried egg.

 

35. STEK Z JELENIA Z KOŚCIĄ BEZ KOŚCI

wersja L / size L / Größe L 35,00zł

wersja XL / size XL / Größe XL 43,00zł

Stek z jelenia bez kości, podawany z sosem kurkowym, żurawiną, pieczonymi ziemniaczkami i surówką dnia.

RED DEER BONE OUT STEAK / HIRSCHSTEAK OHNE KNOCHEN

Bone out steak served with mushroom sauce, cranberry, baked potatoes and salad of the day.

 

36. TALERZ GRILOWANYCH MIĘS Z DANIELA I INDYKA

wersja L / size L / Größe L 52,00zł

wersja XL / size XL / Größe XL 99,00zł

Grilowane sztuki mięs z daniela, grilowany filet z indyka i grilowane udo z indyka z dodatkiem ziemniaków lub frytek oraz zestawem surówek dnia.

PLATE WITH GRILLED FALLOW DEER AND TURKEY MEAT / TELLER MIT GEGRILLTEN DAMHIRSCH- UND PUTENFLEISCH

Grilled fallow deer meat and turkey breast with turkey thigh, served with tomatoes or chips and salad of the day.

 

37. BIGOS MYŚLIWSKI 23,00zł

Bigos myśliwski podawany z pieczywem lub ziemniaczkami do wyboru.

POLISH CUISINE DISH / POLNISCHES „BIGOS” AUS SAUERKRAUT UND WILD

Polish cuisine dish made from cabbage with meat and spices, served with bread or potatoes.

 

38. ZRAZY Z DANIELA 41,00zł

Roladki z szynki z daniela zawijane z boczkiem, cebulką i ogórkiem, serwowane  z ziemniakami z wody i surówką dnia.

MEAT ROLLS FROM FALLOW DEER / DAMHIRSCHROULADEN

Slices from fallow deer ham, rolled and wrapped up with bacon, the small onion and cucumber, served with boiled potatoes and the salad of the day.

 

40. T-BONE - STEK Z JELENIA Z KOŚCIĄ

wersja L / size L / Größe L 33,00zł

wersja XL / size XL / Größe XL 41,00zł

Stek z jelenia z kością podawany z zasmażanymi grzybami, żurawiną, pieczonymi ziemniaczkami i surówką dnia.

RED DEER T-BONE STEAK / HIRSCH T-BONE STEAK MIT KNOCHEN

T-BONE steak served with forest fungus, cranberry sauce, baked potatoes and salad of the day.

 

 

DANIA MIĘSNE Z MANGALICY

DISHES FROM MANGALITSA / MANGALITZASPEZIALITÄTEN

 

41. SZYNKA Z MANGALICY W SOSIE WŁASNYM  35,00zł

Szynka z mangalicy przyrządzona w niskiej temperaturze zgodnie z zasada,i kuchni molekularnej, podawana z ziemniaczkami z wody i surówka dnia .

ROAST MANGALITSA IN GRAVY / MANGALITZABRATEN MIT KÖSTLICHER SOßE

Roast from mangalitsa in gravy, slowly cooked in low temperature, served with boiled potatoes and salad of the day.

 

42. PIECZONE SCHABIKI Z MANGALICY W PANIERCE LUB BEZ  35,00zł

Mięso z kością ze schabu mangalicy pieczone w piecu, podawane z ziemniaczkami z wody kiszonym ogórkiem i zasmażanymi grzybami.

ROASTED LOIN OF MANGALITSA / GEBRATENE MANGALITZA-LENDE PANIERT ODER NICHT

Roasted mangalitsa bone in sirloin,served with boiled potatoes, cucumber and fried mushrooms.

 

43. PLACEK ZIEMNIACZANY PO WĘGIERSKU  29,00zł

Placek ziemniaczany, podawany z gulaszem z mięsa mangalicy

POTATO CAKES WITH MANGALITSA GOULASH / KARTOFFELPUFFER

Potato cakes with goulasch made from mangalitsa meat.

 

44. HAMBURGER Z JELENIA 200g  15,00zł

Mięso z jelenia w sezamowej bułce z dodatkami

VENISON BURGER / HAMBURGER VOM HIRSCH

Venison burger served in sesam bread with cheese and vegetables.

 

 

DANIA MIĘSNE Z ŁOSOSIA

DISHES FROM ELK / ELCHSPEZIALITÄTEN

 

45. GULASZ Z ŁOSIA  31,00zł

Gulasz z mięsa łosia, podawany z marchewką i pieczonymi ziemniakami z wody oraz surówką dnia.

ROAST GOULASH FROM ELK / ELCHGULASCH

Goulash made from elk meat, served with baked potatoes and salad of the day

 

 

 

 

DESERY

DESSERTS / NACHSPEISE

 

45. BAŚŃ LODOWA  14,00zł

Lody o smaku śmietankowym i owocowym podawane z sosem wiśniowym, owocami i bitą śmietaną.

ICE CREAM FAIRY TALE / EISMÄRCHEN

Fruit fairytale - creamy ice cream served with raspberry topping, fruits and whipped cream.

 

46. CZEKOLADOWA PRZYGODA  14,00zł

Lody o smaku czekoladowym podawane z sosem wiśniowym, bitą śmietaną, migdałami i kruszoną czekoladą.

CHOCOLATE ADVENTURE / SCHOKOLADEN ABENTEUER

Cherry orchard - chocolate ice cream served with cherry topping, whipped cream, almonds and crushed chocolate.

 

47. SŁODKIE NALEŚNIKI  14,00zł

Słodkie naleśniki podane z gałką loda waniliowego i bitą śmietaną, polane sosem owocowym.

SWEET PANCAKES / SÜßE PFANNENKUCHEN MIT EIS

Warm pancakes with vanilla ice-cream, whipped cream and fruit sauce.

 

 

 

 

 

 

NAPOJE CIEPŁE

WARM DRINKS / WARME GETRÄNKE

 

1. ESPRESSO  5,50zł

2. KAWA Z EKSPRESU  7,50zł

3. CAFE LATTE  8,00zł

4. CAPPUCINO  7,50zł

5. HERBATA  5,00zł

6. HERBATA OWOCOWA  5,00zł

 

NAPOJE ZIMNE

COLD DRINKS / ERFRISCHUNGSGETRÄNKE

 

1. PEPSI   0,2L 3,50zł

2. 7UP   0,2L  3,50zł

3. TONIC   0,2L  3,50zł

4. WODA NIEGAZOWANA  0,3L  3,00zł

5. WODA GAZOWANA   0,3L  3,00zł

6. MIRINDA   0,2L  3,50zł

7. SOK   0,2L   JABŁKOWY, POMARAŃCZOWY, PORZECZKOWY, POMIDOROWY 3,50zł

8. ICE TEA   0,2L  3,50zł

9. PEPSI   0,5L 4,50zł

10. MIRINDA   0,5L  4,50zł

11. PEPSI   1,0L 6,00zł

12. 7UP   1,0L  6,00zł

13. RED BULL  0,25L 7,50zł

 

PIWO

BEER / BIER

 

1. PIWO Z NALEWAKA   0,5L 6,00zł

2. PIWO Z NALEWAKA   0,3L  4,50zł

3. LECH   0,5L  6,00zł

4. ŻYWIEC   0,5L  6,00zł

5. HEINEKEN   0,5L  6,50zł

6. TYSKIE  0,5L  6,00zł

7. DESPERADOS   0,5L  6,50zł

8. ŁOMŻA   0,5L 6,00zł

9. WARKA RADLER   0,5L  6,00zł

10. LUBUSKIE   0,5L  6,00zł

11. CELTYCKIE   0,5L 6,50zł

12. ŻYWIEC BEZALKOHOLOWY   0,33L  4,50zł

13. LECH BEZALKOHOLOWY   0,33L  4,50zł

 

WINA CZERWONE / BIAŁE

RED AND WHITE WINES / ROT- UND WEIßWEIN

 

 

1. WINO   0,75L  80,00zł

2. LAMPKA WINA   0,25L  25,00zł

 

WÓDKA

VODKA / SCHNAPS

 

 

1. ŻUBRÓWKA   4CL 5,00zł

2. ŻUBRÓWKA BIAŁA   4CL 5,00zł

3. ŻOŁĄDKOWA GORZKA   4CL  4,00zł

4. ŻOŁĄDKOWA GORZKA DE LUX   4CL  4,00zł

5. ŻOŁĄDKOWA GORZKA Z MIĘTĄ   4CL  4,00zł

6. JÄGERMEISTER   4CL  8,50zł

7. FINLANDIA   4CL 7,50zł

8. CAMPARI   4CL 12,00zł

 

COGNAC, WHISKY, BRANDY

 

11. JOHNNIE WALKER RED LABEL   4CL  12,00zł

12. JOHNNIE WALKER BLACK LABEL   4CL 14,00zł

13. SCOTISH LEADER   4CL  9,00zł

14. JACK DANIEL'S   4CL  14,00zł

15. METAXA   4CL  9,50zł

 

RUM

 

16. BACARDI BLANC   4CL  7,00zł

17. BALLANTINE'S   4CL 12,00zł

18. GIN  4CL  6,00zł

 

VERMOUTH

 

19. MARTINI BIANCO   10CL 8,00zł

 

DRINKI

 

1. CAMPARII DRINK 1 25,00zł

CAMPARII, GIN GORDONS, SOK POMARAŃCZOWY, LÓD

2. CAMPARII DRINK 2 25,00zł

CAMPARII, GIN GORDONS, SPRITE, LÓD

3. MALIBU DRINK 23,00zł

MALIBU, SPRITE, TRUSKAWKA, LIMONKA, MIĘTA, LÓD

4. JACK DANIELS DRINK 21,00zł

JACK DANIELS, PEPSI, CYTRYNA, LÓD

5. WODKA DRINK 18,00zł

WÓDKA, SOK POMARAŃCZOWY, SOK ŻURAWINOWY, LÓD

 

MIÓD

 

1. PÓŁTORAK   4CL 7,00zł

2. DWÓJNIAK   4CL 4,50zł